Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@15:42:12 GMT

افشين مقدم: براي اين کتاب خيلي جنگيدم

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۴۰۹۵۵

افشين مقدم: براي اين کتاب خيلي جنگيدم

خبرگزاري آريا - «افشين مقدم» سرانجام پس از سال‌ها فعاليت در عرصه شعر و ترانه و همکاري با هنرمندان متعدد عرصه موسيقي اولين کتاب ترانه‌هاي خود را منتشر کرد. اين مجموعه به نام «جان جواني» از سوي انتشارات «نگاه» به مرحله چاپ رسيده و شامل اشعار و ترانه‌هاي او از زمان دبيرستان تا امروز است. اين مجموعه قرار است به زودي از طريق يک مراسم جشن امضا در اختيار مخاطبانش قرار بگيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار اين اثر بهانه‌اي بود تا دقايقي با افشين مقدم گپ بزنيم.
‎اين شاعر و ترانه‌سرا در ابتدا گفت:«مجموعه ترانه‌هايم در سال‌هاي 1385 و 1391 قرار بود منتشر شود اما بنا به دلايلي به مرحله انتشار نرسيد تا اينکه دو سه سال پيش چند جلسه با انتشارات «نگاه» برگزار کردم و به نتايج خوبي رسيديم. دوستان زيادي در اين سال‌ها مجموعه‌هاي ترانه خود را منتشر کرده‌اند و فكر مى كنم برخورد مردم با مجموعه ترانه معمولاً براساس آثاري است که در قالب موسيقى شنيده‌اند. اما ترانه‌سرايي که حرفه‌اي باشد به لحاظ دکوپاژ و چيدمان ابيات به لحاظ عرضى و طولي و روايت آثارش مي‌تواند به گونه‌اي عمل کند که کارهايش پيش از تلفيق با موسيقي هم مشخص باشد که براى اجرا سروده شده اند . اکثر ترانه‌هايي که من در اين سال‌ها کار کرده‌ام کمترين تغييرات را حين توليد در متن داشته‌اند. من از همان آغاز سعي مي‌کنم دکوپاژ ترانه درست باشد و به صدا و شخصيت خواننده فکر مي کنم. يک سري آثار کلاسيک هم در کتاب من وجود دارد که باز هم با ديد اجرايي نوشته شده‌اند. حال ممكن است هرگز توليد نشوند يا با صداى مد نظر من توليد نشوند اما اين مهم است كه من طرح اوليه كلام پيش از توليدكارم را درست انجام داده باشم و اين را تجربه به من ثابت كرده است.»
‎او سپس روند پرفراز و نشيب انتشار کتابش را اينگونه تشريح کرد:«دو سال پيش با انتشارات نگاه اين قرارداد را امضا کرديم. کتاب در چند ترانه‌ که علاقه داشتم حتماً در اين مجموعه باشد به مشکلاتي برخورد کرد و در همين راستا جلساتي در وزارت ارشاد داشتيم. به هرحال دوست داشتم اين کتاب پس از دو دهه فعاليت من در عرصه ترانه به مرحله انتشار برسد. چرا که به لحاظ ورود به مارکت از خيلي از دوستان جلوتر هستم و يکي از معدود بازماندگان دو دهه پيش بودم که هنوز کتابي منتشر نکرده بود. من خيلي براي اين کتاب جنگيدم و حتي اواخر هم نااميد شدم. انتشارات نگاه پشت من بود و گفتند که مي‌توانيم صبر کنيم و بعداً کتاب را منتشر کنيم. من دهه چهل زندگي خودم را پشت سر گذاشته‌ام و فکر کردم زمان مناسبي است که کتاب را منتشر کنيم و به خاطر سه يا چهار تغيير و تصوير کليت مجموعه را از دست ندهيم.»
اين ترانه‌سرا نکته مهم مجموعه سروده‌هايش را در کارهايي که خواننده‌هاي مطرح اجرا کرده‌اند ندانست و گفت:«تاريخ بعضى از ترانه هاى اين مجموعه به پيش از ورود من به مارکت موسيقي باز مي‌گردد. يکي دو کار از زمان دبيرستان من در اين کتاب به يادگار وجود دارد آن هم به اين دليل که مخاطب با روند پوست‌اندازي من در اين سال‌ها آشنا شود. حتي من از قراردادن ترانه‌هايي که به لحاظ زبان و تأليف ايراداتي داشتند ابايي نداشتم. چرا که دوست داشتم مخاطب با تقويم من جلو بيايد و ببيند که روند پختگي در زبان و جهان‌بيني شاعر چگونه بوده است. مخاطبان با يک دفترچه خاطرات در اين کتاب مواجه هستند. نکته مهم اين کتاب در ترانه‌هايي نيست که خواننده‌هاي بزرگ اجرا کرده‌اند بلکه در پانويس‌ها و خاطره‌بازي‌ها و توضيحات فني و برخي از ترانه ها است كه هنوز به توليد نرسيده‌اند. کارورزان جوان ترانه هم به لحاظ فني مي‌توانند از اين کتاب استفاده کنند.»
‎مقدم سپس درباره تعداد ترانه‌هايش در اين کتاب گفت:«بعضي از دوستان با من رايزني داشتند و گفتند که همه ترانه‌هاي مطرح خودت را در اين کتاب قرار نده و آنها را در سه يا چهار کتاب استفاده کن وجدان کاري من اجازه نداد و خساست به خرج ندادم و اکثر کارهاي مطرح خودم را در اين مجموعه قرار دادم که مجموعاً شامل حدود 180 ترانه است.»
‎مبحث ديگري که در گفتگو با افشين مقدم بررسي کرديم موضوع انتشار کتاب ترانه توسط ترانه‌سرايان جوان بود و او در اين زمينه چنين ديدگاهي داشت:«من با اختلاف دو سه سال از نسل اول ترانه‌سراهاي بعد از انقلاب سرزمينم هستم. و در سال 80 اولين ترانه‌ام به مرحله انتشار رسيد. ما از نسل اول بوديم و با عشق و علاقه کار مي‌کرديم و نمي‌خواهم الان بحث چالشي داشته باشم. اما اکنون در اينستاگرام مي‌بينم که يک هنرجوي ترانه يا دوست ترانه‌سرايي كه هنوز به صورت حرفه‌اى وارد ماركت نشده مجموعه ترانه چاپ كرده در حالى كه هنوز به تجربه ى لازم نرسيده است. البته هرکسي راه خودش را مي‌رود ولي ترانه‌سرايي فقط در بحث کلام نيست و بايد حضور درستي در بازار ترانه هم داشته باشيد. خواننده‌ها و ترانه‌سراها بدشان نمي‌آيد سراغ ترانه‌سراهاي درجه دوم و سوم به لحاظ نام بروند و مي‌گويند شبيه ادبيات فلان ترانه‌سرا بنويس. اين چيزها بازار را خراب مي‌کند چون اگر ترانه‌سرا به ريشه‌هاي کلاسيک خودش وصل نباشد و گذشته را به خوبي مرور نکرده باشد نمي‌تواند تصاوير و مفاهيم بكر که هنوز کسي به آنها نپرداخته است را به تصوير بکشد. به همين دليل در حال حاضر با حجم انبوهي از ترانه‌هايى مواجه هستيم كه حتى در صورت توليد، ملودى‌ساز را هم به اشتباه مى‌اندازند و نتيجه‌اى منفعل و خنثى خواهند داشت چون از اصول حرفه‌اى برخوردار نيستند. من براي تمامي ترانه‌سراها در تمامي گروه‌هاي سني احترام قائل هستم اما برخي از آنها بهتر است صبورى كنند و دست نگه دارند و بعد از انتشار چند ترانه و مطرح شدن اسمشان نسبت به انتشار مجموعه ترانه اقدام کنند. دليل اصرار برخي ترانه‌سراهاي جوان براي انتشار کتاب، لج کردن با مارکت موسيقي است چرا که مي‌گويند اكنون که به صداها و آهنگسازان وصل نيستيم پس حداقل کتاب‌مان را چاپ مي‌کنيم. اين نکته را مي‌پذيرم که شايد ورود به تيم‌هاي برخي هنرمندان سخت باشد اما من از گمنامي محض شروع کردم و تا امروز که دارم با شما صحبت مي‌کنم اين تجربه را کسب کردم که ترانه خوب جاي خودش را باز مي‌کند و در نهايت حلقه‌ها به هم وصل خواهند شد. من پس از دو دهه مجموعه ترانه‌هايم به انتشار رسيد در حالي که مى‌توانستم زودتر منتشر كنم اما نمى دانم كم اشتباه تر از امروز بودم يا نه. اعتقاد دارم هر هنرمندى بايد تا آنجا كه مى تواند خوب خلق كند و اشتباهات كمترى را از خود ثبت كند .»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۰۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود

                                             

آقای رسول محمد دینی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: در طرح  «کودکی نامداران» زندگی ۱۰۰ نفر از بزرگان که در یک قرن اخیر موثر بوده اند به شکل داستان برای کودکان و نوجوانان منتشر می‌شود.

وی گفت: در سال ۱۴۰۲ ده عنوان منتشر شده که همین تعداد را برای سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته ایم.

مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه سال گذشته ۲۰ درصد کتاب‌های منتشر شده در این مجموعه مختص بانوان بوده است گفت: طاهر صفارزاده و پروین اعتصامی دو بانویی بودند که سال گذشته در مجموعه «کودکی نامداران» از آن‌ها کتاب منتشر شده است.  

محمددینی افزود: استقبال از کتاب‌های بانوان این مجموعه باعث شد در سال ۱۴۰۳ چهل درصد از موضوعات آینده این کتاب‌ها به بانوان اختصاص یابد.

سال گذشته کتاب‌های نامداران با این عناوین منتشر شدند: 

مصطفی چمران «مرد روز‌های سخت»، علی شریعتی «مردی از کویر»، پروین اعتصامی «بانوی شعر فارسی»، جلال آل‌احمد «خانه پدری»، سهراب سپهری «اتاق آبی»، طاهره صفارزاده «کودک قرن»، عباس کیارستمی «گندم‌زار‌های من»، علی حاتمی «شاعر سینما»، آیت‌الله محمدتقی بهجت «العبد» و علی‌اکبر صنعتی «مردی از جنس مس و خاک» ۱۰ چهره‌ای بودند که در اولین گروه از مجموعه «کودکی نامداران».

دیگر خبرها

  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • انتشار کتاب ماهی جان در قزوین
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود
  • انتشار ۳ نمایشنامه
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • انتشار کتاب «ماهی جان» در قزوین
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر